Rejs med børn

IMG_5443

At rejse med børn kan virke afskrækkende for mange. Og efter et par lange ture med en del stress på mine skuldre, da Julie var lille, var rejser med børn også afskrækkende for mig.

Nu, lykkelig mor til tre børn, forsøger jeg at finde tilbage til en rejseform med børn som er afstressende for alle. Et rejseliv, hvor jeg kan vise mine børn mangfoldigheden i verden, hvor vi kan studere naturen og dykke ned i historien, og på den måde skabe minder og sammenhold for livet.

Men, hvordan gør man så?

Mit allerbedste råd? Gør og planlæg så lidt som muligt. Selvfølgelig skal flybilletter og hotelværelser og den slags ting overvejes på forhånd. Men derefter – se hvad der sker der hvor I landet. Er der en lokal festival? Kommer I forbi en lille mølle eller en sød cafe? Gå derind. Brug lang tid på en enkelt ting, og put ikke tusind ting på programmet i løbet af en uge. Børn kan godt lide at bruge tid på ting, der er spændende, og ved et museumsbesøg kan de vende tilbage til den samme ting igen og igen. Måske var den uhyggelig først, måske var den bare så spændende at den skal studeres nærmere. I er på ferie, og tid er netop det I har, så nyd det.

Andre, der skriver gode ting om børn og rejser:

At rejse med børn

5 fodspor

En familie der rejser

 

Advertisement