Bloggen

Forfulgt af uheld?!

Vi har lige været i Malaga. Op til afrejsen blev vores yngste syg, og kom derfor ikke noget. Dernede skiftedes de to store til at kaste op!

I sommerferien var vi i sommerhus, hvor alle 3 unger skiftedes til at have feber.

Da vi var i Florida, havde Julie mellemørebetændelse.

På Mallorca var det omgangssyge til alle.

Faktisk kan jeg ikke huske en eneste ferie uden min. 1 sygt barn. Og sådan er det bare. Måske er det charmen ved at rejse med børn? Jeg skal dog ærligt indrømme at passene ikke skal luftes lige foreløbig, nu skal vi vist bare have hverdag og de yngste skal gro sig større og mere immune.

Selvom det er svært, når nu ens mand lige har åbnet eget rejsebureau. Besøg ham her, han laver ikke kun fiskerejser, så skriv endelig til ham med forespørgsler. (Med og uden børn – he knows the deal!)

/Katrine

Reklamer

Malaga

Vi har lige været på en ganske kort sviptur til Costa del Sol, nær Malaga. Og man forstår dælme godt de danskere der bor dernede (i så stort antal, at der er dansk avis og du kan bruge det gule sygesikringsbevis!). Man efterlader gråt regnvejrs Danmark, og kommer ned til 25 grader og sol. Man kan bade, men der er ikke ulideligt varmt. What’s not to like?!

Vi havde lejet ferielejlighed gennem Region Sjælland, og det fungerer bare rigtig godt når man rejser med børn, og ens spisetider måske ikke er helt de samme som Spaniernes.

Ved stranden soppede vi og fandt store stykker kvarts. Og at se solen stå op over Middelhavet er nu ret smukt!

På udtjekningsdagen kørte vi i vores lejede bil op i bjergene. Vi var ret tæt på El Camino del Rey, men børn har ingen afgang, så vi kiggede bare lidt på naturen i stedet.

Vi sluttede af i byen Ronda, der har et hyggeligt hovedstrøg førende op til en bro over en ret vild kløft!

Der er ca 3 1/2 time til Malaga, og derfra 30 min til Costa del Sol.

Danmark dejligst – Femø 

Femø (udtalt 5 ø) er en af de små øer beliggende ved siden af Fejø og Askø i smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster. Vi har besøgt øen flere gange, da vi har familie med sommerhus der, og vi har netop tilbragt et par dage på den lille ø.


For at komme til Femø tager du færgen Femøsund fra Kragenæs. Overfarten tager 50 minutter. Det er en god ide at reservere en plads, omend færgefolkene er vældig gode til at få plads til alle, så er der dog trængsel om pladserne, særligt i højsommeren og under jazz festivalen. Reservationer og sejlplan kan se her.


Femø har 120 fastboende og på øen findes også havnehøkeren, der har hverdagsfornødenheder og souvenirs. Femø er desuden relativt kendt for sin kvindelejr, der startede under rødstrømperne i 1971, og stadig er i vigør den dag i dag – fortsat forbudt for mænd. Der er i øvrigt rift om pladserne, men læs mere om kvindelejren.


Når man er på øen er der flere små pudsige ting og steder, der er værd at se og besøge, når vejret fx ikke lige er badestrands-lokkende. 


Eventyrstrædet: en gammel lindeallé, hvor en åbenbart ukendt kunstner har pyntet op med dukker fra eventyr i de gamle træer. Oplagt lille tur med ungerne, hvor man kan se om man kan gætte, hvilke eventyr hvert træ illustrerer.


Anlægget: I anlægget kan ses indtil videre 2 små bronzeskulpturer af Hanne Varming, der selv har boet på øen. Figurerne portrætterer en af øens lokale, en tidligere bagerjomfru. Ved anlægget står også en sten med guldskrift, den markerer Dronning Margrethes besøg på øen, og hendes far fik en lignende sten ved hans besøg. Den er placeret ved Kongevejen.

Bænkene: hos en af øens lokale kan man købe flotte havebænke. Det har mange af fastboerne gjort, disse bænke er herefter blevet dekorerede af forskellige kunstnere, således at hele øen nu er dækket af smukke bænke. Fx står der en bænk med en fasan ved Fasangården, hvor de i øvrigt laver Femø æblemost.

De sorte tavler: da øen er relativt afsondret indførte læreren og præsten under 2. Verdenskrig de sorte tavler. Her kunne øboerne følge med i fronternes stilling. I dag bruges tavlerne til almene meddelelser.

Overnatning på Femø foregår i et af de mange sommerhus, i telt på Fasangården eller på Femø Kro.

Bertinoro Italien

Jeg har netop været på kursus i Italien. (Kurset omhandlede genetik, men det kræver vist lidt mere spalteplads end der er her).

Udsigten fra kursuscentret

Bertinoro er en lille italiensk bjerglandsby, der ligger 2 timers kørsel fra Bologne. Vi boede i det der tidligere har været et gammelt kloster, men som nu er indrettet til kursuscenter, helt øverst på bakketoppen. Rigtig fine værelser og flere lokaler til undervisning og forelæsninger. Forplejning af søde italienske damer på stedet.

lille gårdhave

På området ligger også et fint lille museum, med en særdeles fortællende guide. Museet er et såkaldt Interfaith museum, og udstillingen er derfor en skønsom blanding af islam, jødedom og kristendom. Interessant, at se forskelle og ligheder mellem de tre store religioner.

Fra museets indre

Selve Bertinoro by er vældig idyllisk med flere små restauranter, da italienerne også selv bruger byen som udflugtsmåk. Vi besøgte bl.a. den lille Chorus cafe nedenfor, hvor vi fik the, kaffe og kage for 1,7€, så rigtig hyggeligt og billigt samtidig.

Længere nede i byen, med udsigt ud over dalen ligger også et rigtig lækkert pizzaria med ægte italienske stenovnsbagte pizzaer. Men der er som sagt flere små hyggelige restauranter i byen. 

Florida 2016 – Englewoods

Vinterferien gik i år til Florida. Jesper arrangerer en del fisketure derovre, så der var et feriehus ledigt i en uge, som vi kunne bo i. Så vi pakkede unger, mormor og morfar og fløj til Orlando, væk fra sne og kulde og hej til palmer og sol.

Et par ord om Icelandair: Ja, billetterne var billige (ca. 3900 per mand t/r, et stop i Keflavik). Men resten var godtnok tarveligt. Vi havde hjemmefra fået en af Jespers kollegaer til at seate os. Når man rejser med to små børn, vil man gerne sidde sammen. Maskintypen var så imidlertidigt lavet om, således at seatningen også var lavet om. Hvilket betød at ungerne var placeret på en nødudgangsrejse, og vi andre spredt rundt i flyet. Flot. Det lykkedes os heldigvis at rokere rundt, så vi kom til at sidde nogenlunde samlet (og ingen børn på nødudgangen). Husk mad. Alting koster penge, bortset fra en lille boks til børnene, som de får undervejs. Der er desuden tæppe og lidt legegrej ved ombordsstigning, bortset fra når de løber tør for dette ?!?. Stewardesserne er et kapital for sig. DK til USA er pga tidsforskel altid en dagsflyvning, mens hjem som regel er en natflyvning. Også da vi fløj hjem var det om natten (og ja, man vil gerne have at ens børn sover), og kabinelyset blev dæmpet. Hvorefter den islandske stewardesse gav sig til at samtale meget højt på islandsk med en passager, som hun helt tydeligt kendte. Det var fuldstændigt umuligt at lukke et øje! Never again.

Anyways, velankomne til Orlando, steg vi ind i vores meget rummelige udlejningsbil (åh, elsker udlejningsbiler! Og automatgear!), og kørte de tre timer til Englewoods, FL. Vi boede i et stort hus med masser af værelse, swimmingpool (dog ikke opvarmet), og udendørs spa samt gas-grill. Ikke meget at se i selve byen, men det var rart at bruge et par dage på at komme i feriestemning. Den nærliggende Wall-Mart blev også besøgt.

10 minutters kørsel fra huset ligger Englewood beach. Det var ikke fantastisk varmt (omkring 20 grader), og bølgerne er ret heftige, så vi badede ikke. Til gengæld kan man noget andet på Englewood beach, og de omkringliggende strande. Man kan nemlig finde hajtænder! Vaskeægte hajtænder. Nogle påstår, at man også kan finde guld, og der gik da også flere rundt med metaldetektorer og våddragter på ude i vandkanten. Vi fandt ikke noget guld, men vi fandt mange hajtænder, og det var alligevel en rimelig sej souvenir ifølge Julie på 6 år.
Der er nem parkering lige ved stranden, og inden man når helt ned til stranden er der en lille juicebod, komplet med reggaemusik og frisk frugt, og ikke specielt dyrt.
For de interesserede, er der også yoga hver morgen på stranden, og det var velbesøgt de dage vi var der. (Man står rimelig tidligt op, når man er en jetlagged dansk familie i USA)

Efter 3 nætter i Englewood gik turen tilbage til Orlando og Disneyworld. Und dog jer selv et stop i en af de store malls inden i når ud til Disneyworld, særligt hvis I er fiskeri/sportsinteresserede.

Svalbard

Tilbage i marts 2015, tog Mette & jeg (Jacob) til Svalbard. Det har altid været på toppen af især Mette’s liste, at se en isbjørn eller to. Og så vi forsøger stadigvæk at få lov til at opleve nordlyset.

Derfor fløj vi med Norwegian fra CPH-OSL og fra OSL-LYR. Den sidste strækning er en tur på cirka 3 timer nordpå. Selv om Svalbard egentlig er en del af Norge, så betragtes det alligevel som en slags international flyvning og der skal fremvises pas for at komme dertil. 
Vi landede sent om aftenen og tog direkte til gæstehuset. Vi boede på Guesthouse 102, som består af en masse små værelser hvor bad & toilet er fælles på gangene. Dog er der en håndvask på værelset.
Vi fik rigtigt at mærke at vi var i Norge, da vi var blevet sulte og købte en sandwich da vi ankom. En lille smurt bolle med skrabet pålæg til 40-50 kroner. 

Den følgende dag havde vi planlagt en snescooter tur hjemmefra. Vi skulle køre i 10 timer. Ingen af os har kørt snescooter før, selv om turen anbefalede at man havde prøvet det før. He he. Hvor svært kan det være? 🙂 Men så kom sneen. Det sneede og blæste og vi kunne næsten regne ud at det ville påvirke turen. Vi blev hentet og der blev holdt en briefing. Her fortalte de at grundet vejret, kunne vi desværre ikke komme ud på den planlagte tur. De ville i stedet lave en mindre 5-timers tur, hvor vi ikke kom så langt væk fra byen. Vi fik refunderet halvdelen af vores penge og tog på 5-timers turen.
Det var inklusiv snacks og udstyr (varme dragter, handsker og snescooter).
Sikke en tur, det var virkelig “white out”, og på flere tidspunkter kunne man ikke se andet end snescooteren foran en. Trods vejret, var det faktisk en fed tur.

To metal senge, ude i ingenting
Mette på scooteren
Den efterfølgende dag brugte vi på at gå rundt og se Longyearbyen, Svalbard Museet og om aftenen fik vi god mad på restauranten “Huset”.

Vi så desværre ingen isbjørne i denne omgang

Det var en fin weekend tur. Det bliver hurtigt dyrt at rejse nordpå og i denne omgang blev det ikke til synet af isbjørne. Det betyder bare at vi må komme igen en anden gang.

Costa Rica: Del 1

Så er der atter livstegn på ekspeditionen.
Jeg hedder Jacob, årgang 1986 og jeg er Katrines lillebror.

Jeg spoler lige tiden tilbage til janaur 2015, hvor jeg var med min kæreste, Mette, 5 uger afsted i Costa Rica.
Turen startede d. 7 januar i Miami, hvor vi havde 3 overnatninger inden turen gik videre mod Costa Rica.
Så der blev tid til lige at se på hvad USA har at byde på. Vi tog på skydebane, hooters og Miami Beach. (Jeg var vist heldig at få lov at bestemme!).

D. 10 januar fløj vi videre, ned til San José. Egentlig ikke en ret spændende by og jeg må indrømme at mine første tanker var “Er det her Costa Rica? Øv!”.
Vi boede omkring 15 minutters gågang fra centrum, lige ved siden af et jernbane spor der løber gennem byen.
Hotellet (Casa 69) var rigtigt hyggeligt, men flere gange i døgnet måtte man nyde suset og rumlen af godstog der drønede forbi lige uden for døren.
Efter nogen spørgen, fandt vi frem til hvor bussen gik mod Arenal, som var vores næste stop. Beboerne i San José har det lidt svært med engelsk og det virkede som om de også har lidt svært ved at finde rundt i deres egen by.
Vi kom til Arenal efter nogle timer i bus, hvor vi måtte tage en 4×4 taxa videre ad en hullet grusvej de sidste 20 minutter. Vi skulle op og bo på Arenal Observatory Lodge, lige for foden af Arenal Vulkanen.
Og nu tænkte jeg, yes! Det her er Costa Rica. Hvor er her flot!

Arenal

Fra vores værelse havde vi direkte udsigt til vulkanen, som dog desværre det meste af tiden var indhyllet i skydække. Tilgengæld var der grønt og frodigt over det hele. Der var ret fugtigt, men ikke noget der var generende.
Her var vi heldige at se en masse dyr og fugle. 
Vi så blandt andet en myresluger og en oncilla omkring vores lodge. Og jeg fangede ofte mig selv i at løbe rundt med mit kamera og prøve at fange kolibrier og tage billeder af de søde vaskebjørne. Jeg prøver virkelig at begrænse mig til et par få gode billeder, så man ikke kommer hjem med 1500 billeder der skal sorteres. 
Myresluger
Oncilla

Vi besteg også Cerro Chato, som er en mindre vulkan der ligger ved siden af Arenal. Toppen er 1140 asml og det tog cirka 3-4 timer at komme op og ned. På toppen kan man kigge ned i krateret, hvor der er en sø med blå-grønt vand.

Cerro Chato

Fra Arenal gik turen videre mod Monte Verde med deres “Cloud Forest”.

Turen startede med en times sejlads på Arenal søen og derfra videre med bus ad små snoede bjergveje. Det tog også et par timer. 

Der var en del køligere end hvad vi havde forventet i Monte Verde, jeg vil tro omkring 10-15 grader. Her var vi 2 dage, hvor vi vandrede rundt oppe mellem trætoppende ad hængebroer. Vi så både dovendyr og det lidt mere sjældne syn, en quetzal, som er en flot fugl der yngler heroppe i bjergene. 

Monte Verde, Cloud Forest
Quetzal
Fra Monte Verde, tog vi videre til Tamarindo ude på vestkysten. Vi fandt ud af at en anden nem måde at transportere sig på i Costa Rica er: shuttlebusser. De kan bestilles på nettet og bringer derefter en fra dør til dør. Det er selvfølgelig meget dyrere end den offentlige transport men stadigvæk ret billigt når man tænker på distancen man bliver transporteret. 
Vi skulle til Playa Grande og jeg mener at turen tog 4-5 timer.

Forsættes…